Okulum Bir İnci Projesinden Ödül Aldık

Okulum Bir İnci Projesinden Ödül Aldık

26.05.2023 53

 Eskişehir Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde yürütülen "Okulum Bir İnci" projesi kapsamında Ekolojik ve Sürdürülebilir Bahçe Tasarım Alanları ve Özgün Okul Koridorları ile Yunus Emre Koridoru kategorilerinde ödül alan okullar ödüllendirildi.

Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programa Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Vali Erol Ayyıldız, Vali Yardımcısı Salih Altun, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Sözen, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Yunus Emre İlim Kültür Araştırma Merkezi Başkanı Gürhan Albayrak İl Göç İdaresi Müdür V. Hande Tuzkan Yeşilyurt, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Yaşam alanı olarak görülen okullarımızda, bahçe, koridor gibi sürdürülebilir eğitim alanlarının etkin şekilde kullanılması amacıyla yürütülen "Okulum Bir İnci" projesi, Bakanlığımızın "Eğitimden Üretime Tarım" sloganı kapsamında eğitim ve tarımı bir araya getirmek için okul bahçelerinde imkanlar ölçüsünde tarım alanları oluşturulması, peyzaj düzeni, fonksiyonelliği, ergonomikliği ve hijyen şartları gibi hususlarda standartlar geliştirerek okul paydaşlarının memnuniyetini artıracak şekilde yaşam alanlarının düzenlenmesini sağlamaktadır. Proje kapsamında oluşturulan Yunus Emre Koridorları ile de, Yunus Emre'nin öğrenciler tarafından daha çok anlaşılmasını, tanınmasını ve öğretilerinin/düşüncelerinin yaşatılmasını sağlamak, Yunus Emre sevgisinin, sabrının, adalet anlayışının, şefkat ve hoşgörüsünün öğrenciler tarafından anlaşılmasına katkı sağlamak hedeflenmiştir. Projenin hedef kitlesi Eskişehir'de yer alan tüm resmi anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerdir.

26-05-202326-05-202326-05-202326-05-2023